Musaka 75g

Kód: 197
Neohodnoceno
Značka: Effin
70 Kč

Koření na Musaku

Hmotnost: 75g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řecká  Musaka

Musaka je nejznámnější řecký pokrm připravovaný z vrstev mletého masa, podušené cibule, česneku, lilku, rajčat a bešamelové omáčky.

Suroviny na přípravu Musaky:

500 g mletého hovězího masa (dáváme přednost libovému)
1 cibule
1 lžíce řecké koření na Musaku
3 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje Sitia Creta
4 bobkové listy
1/2 rajčatového protlaku
200 ml řeckého červeného vína
5 g mletého pepře
2 lilky
sůl
400 g brambor
300 ml vody

Bešamel
200 ml plnotučného mléka
2 bobkové listy
70 g másla
70 g hladké mouky

Příprava mletého masa na Musaku
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme asi 5 lžic olivového oleje spolu s kořením na mousaku a orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mleté hovězí maso a dále restujeme. Přidáme 2 bobkové listy a rajčatový protlak. Podlijeme červeným vínem a vaříme, až se alkohol vyvaří. Přidáme 300 ml vody a necháme dusit doměkka, osolíme a opepříme.
Lilky nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji z obou stran dozlatova a osolíme.

Příprava Bešamelové omáčky
Mléko a 2 bobkové listy rozehřejeme v hrnci. Mezitím v menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme vychladnout. Za stálého míchání do jíšky přiléváme ohřáté mléko. Počkáme, až omáčka zhoustne a poté důkladně rozmícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut.

Musaka a její příprava
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Část poklademe na dno zapékací mísy a zalijeme bešamelem. Do mísy rozprostřeme vrstvu mletého masa a  proložíme orestovanými lilky.

Celý postup opakujeme, dokud nepoužijeme všechny přísady. Zakončíme vždy masem a bešamelem. Takto připravenou musaku zapékáme v rozehřáté troubě při 160°C 40 až 45 minut. Je důležité aby brambory byly uvnitř Musaky měkké.

Složení: oregáno, pepř, nové koření, máta peprná, skořice, hřebíček, hořčinné semínko, basalka, rozdrcený sladký pepř, sůl

Může obsahovat stopy sezamu, celeru a hořčice. Skladujte v suchu a temnu.

Země původu: Řecko, Kréta

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení