Řecké olivy míchané 250g
Kód: 629Detailní popis produktu
Řecké olivy míchané 250g
Řecké olivy míchané jsou olivy vyrobeny podle tradičních postupů.
Obsahují řecké olivy:
- olivy zelené a kalamata
- všechny olivy jsou s peckou
- s extra panenským olivovým olejem
- vyrobené tradiční metodou odstaňování hořkosti pomocí kuchyňské soli
Kalamata a černé olivy
Olivy kalamata a černé olivy nemají kromě mírně podobné barvy. (V případě Kalamat oliv tmavě-světlá a černých oliv sytě těrná barva) nic společného. Snad je to žen se jedná o olivy které rostou na olivovnících.
Výroba včetně sběru je kompletně odlišná. Všechy druhy oliv jsou totiž velmi hořské a tato hořkost se z nich musí odstanit.
Existují 2 způsoby odstraňování hořskosti a to španělská a řecká metoda.
Výroba černých oliv - španělská metoda
Olivy se posbírají zelené a poté se naloží do Louhu sodného ( chemická látka známá na čistění odpadních trubek) kde za přístupu vzduchu vlivem oxidace zčernají. Olivy se poté několik dní vyplachují vodou.
Výroba zelených oliv - španělská metoda
Olivy se posbírají zelené a poté se naloží do Louhu sodného bez přístupu vzduchu. Olivy se poté vyplachují vodou několik dní.
Španelská metoda ovšem odstraní z oliv nejemom hořkost ale i chuť nemuvě o zbytkové chemii.
Řecká metoda - výroba kalamata oliv
Olivy se posbírají zralé přímo ze stromu a naloží se do solného roztoku (kuchyňská sůl). Tento proces ale trvá velmi dlouho i několik měsíců. Výsledkem je ale nejlepší produkt.
Řecká metoda - výroba zelených oliv
Olivy se posbírají zelené a naloží se do solného roztoku na několk měsíců. Výsledkem jsou olivy plné chuti.
Olivy dodáváme výhradně s peckou. Po vyndání pecky olivy ztrácejí svou chuť. Z tohoto důvodu je vyndání pecky velmi nežádoucí a vždy se promítně do kvality produktu.
Obsahuje siřičitany. Může obsahovat stopy, hořčice, celeru a sezamu a suchých ořechů.
Skladujte v suchu, ne na přímém slunci. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 5 dnů.
Baleno ve vakuu. Vyrobeno a zabaleno v Řecku.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 778kJ/186kcal, tuky: 18,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,6 g, sacharidy: 0 g, z toho cukry: 0 g, bílkoviny: 1,6 g, sůl: 4,4 g.
Složení: zelené olivy, kalmata olivy, sůl, vinný ocet, extra panenský olivový olej,
regulátory kyselosti: kyselina citrónová (E270) , kyselina mléčná, kyselina L- askorbová (E300)
Země původu: Řecko, Kréta
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.