Řecké olivy míchané 250g

Kód: 629
Značka: Effin
85 Kč

Řecké olivy míchané

Hmotnost: 250g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řecké olivy míchané 250g

Řecké olivy míchané jsou olivy vyrobeny podle tradičních postupů.

Obsahují řecké olivy:

  • olivy zelené a kalamata
  • všechny olivy jsou s peckou
  • s extra panenským olivovým olejem
  • vyrobené tradiční metodou odstaňování hořkosti pomocí kuchyňské soli

Kalamata a černé olivy

Olivy kalamata a černé olivy nemají kromě mírně podobné barvy. (V případě Kalamat oliv tmavě-světlá a černých oliv sytě těrná barva) nic společného. Snad je to žen se jedná o olivy které rostou na olivovnících.

Výroba včetně sběru je kompletně odlišná. Všechy druhy oliv jsou totiž velmi hořské a tato hořkost se z nich musí odstanit.

Existují 2 způsoby odstraňování hořskosti a to španělská a řecká metoda.

Výroba černých oliv - španělská metoda

Olivy se posbírají zelené a poté se naloží do Louhu sodného ( chemická látka známá na čistění odpadních trubek) kde za přístupu vzduchu vlivem oxidace zčernají. Olivy se poté několik dní vyplachují vodou.

Výroba zelených oliv - španělská metoda

Olivy se posbírají zelené a poté se naloží do Louhu sodného bez přístupu vzduchu. Olivy se poté vyplachují vodou několik dní.

Španelská metoda ovšem odstraní z oliv nejemom hořkost ale i chuť nemuvě o zbytkové chemii.

Řecká metoda - výroba kalamata oliv

Olivy se posbírají zralé přímo ze stromu a naloží se do solného roztoku (kuchyňská sůl). Tento proces ale trvá velmi dlouho i několik měsíců. Výsledkem je ale nejlepší produkt.

Řecká metoda - výroba zelených oliv

Olivy se posbírají zelené a naloží se do solného roztoku na několk měsíců. Výsledkem jsou olivy plné chuti.

 

Olivy dodáváme výhradně s peckou. Po vyndání pecky olivy ztrácejí svou chuť. Z tohoto důvodu je vyndání pecky velmi nežádoucí a vždy se promítně do kvality produktu.

Země původu: Řecko, Kréta