Baklava s pistáciemi a čokoládou 130g

Kód: 212
Neohodnoceno
Značka: Effin
99 Kč
Položka byla vyprodána…

Baklava s pistáciemi a čokoládou

Hmotnost: 130g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Baklava s pistáciemi, mandlemi s medem a čokoládou

Baklava je tradiční řecký dezert. Když se vydáte do Řecku určitě budete mít možnost baklavu ochutnat. Je skutečně k dispozici doslova na každém rohu.

Baklava je sladký desert z tenkého těsta plněného sekanými ořísky v tomto případě pistáciemi a mandlemi.

Baklava a její původ

Baklava je tučný sladký zákusek velice populární ve středomořské oblasti. Je velmi rozšířen i na Balkáně, Turecku i Asii.

Je to sladkost z tenkého těsta známého pod názvem Filo těsto. Baklava je plněna sekanými ořechy a medem.

Historie Baklavy

Baklava a její historie není dobře zdokumentována, ale pravděpodobně současná podoba baklavy byla vytvořena v Istanbulu v sultánském paláci Topkapi. Tam poprvé podle záznamů začali vyrábět tenké listové těsto plněné ořechy.

Krásně profesionálně zabaleno. Vhodná alternativa na místo bonboniér.

Složení Baklavadaki s Pistáciemi

Složení: pšeničná mouka, glukozový sirup, cukr, ztužené rostlinné oleje, mandle, pistácie 2%,( cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, emulgátor-sojový lecitin), med, sůl, skořice, hřebíček, regulátor kyselosti-kyselina citónová, zhutnění-hydrogenuhličitan sodný, difostát, škrob, konzervant-sorbát draselný, barvivo-beta caroten.

Složení Baklavadaki s čokoládou

Složení: pšeničná mouka, glukozový sirup, cukr, ztužené rostlinné oleje, mandle, čokoláda 3%,( cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, emulgátor-sojový lecitin), med, sůl, skořice, hřebíček, regulátor kyselosti-kyselina citónová, zhutnění-hydrogenuhličitan sodný, difostát, škrob, konzervant-sorbát draselný, barvivo-beta caroten.

Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1546 kJ/369 kcal; tuky: 7,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,5 g; sacharidy: 70,6 g, z toho cukry: 37,5 g; bílkoviny: 5,7 g; sůl: 0,22 g.

Může obsahovat stopy mléka, sóji a dalších sušených ořechů.

Země původu: Řecko, Kréta

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení