Rajčatová omáčka 90g

Kód: 140
Značka: Effin
80 Kč
Skladem (> 5 ks)

Použití: Koření na maso s rajčatovou omáčkou

Hmotnost: 90 g

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Koření na maso s rajčatovou omáčkou

Kompletní specifikace

Složení: oregáno, sladká paprika, skořice, nové koření, kmín, sůl, pálivé papričky, pepř.

Bylinky, koření a směsi koření v naší nabídce jsou pěstovány na Krétě v ekologicky čistém prostředí, které není zasaženo téměř vůbec průmyslem.

Sběr se provádí ručním způsobem a koření se suší tradičním způsobem.

To vše dodává bylinkám výrazné a hlavně přírodní aroma.

 Země původu: Řecko, Kréta

Recept na maso s rajčatovou omáčkou

Suroviny: vepřové maso, cibule, rajčata, nebo rajčatový protlak, červená paprika, brambory, koření na maso v rajčatové omáčce, extra panenský olivový olej, sůl

Příprava masa:

Vepřové maso nakrájíme na kostičky.

Maso osolíme a posypeme směsí na maso v rajčatové omáčce. Zároveń polijeme trochou olivového oleje. Dbáme aby každý kousek masa byl v přímém kontaktu s olivovým olejem a kořením.

Maso poté dáme do lednice na asi 24h marinovat.

Vaření: 

Nejprve necháme na olivovém oleji zpěnit cibulku nakrájenou na malé kousky. Poté přidáme marinované kostičky vepřového masa a krátce osmahneme. Poté přidáme rajčata nebo rajčatový protlak a vaříme asi 40 minut. Na konec přidáme červenou papriku nakrájenou na kousky a vaříme dalších 10 minut až paprika změkne.

Brambory očistíme, mladé není třeba loupat, nakrájíme na čtvrtky, posypeme řeckým kořením na brambory a polijeme extra panenským olivovým olejem nejlépe kyselosti 0,3%.

Poté přikryjeme alobalem a dáme do trouby na asi 40 minut při 180°C.